wtorek, 4 listopada 2014

2.Owsiana królowa



Owsianka z bananem, jabłkiem, cynamonem, orzechami włoskimi i syropem klonowym

Na początek królowa śniadań, owsianka! Zdrowa i pyszna! Kiedy byłam mała, zawsze kojarzyła mi się z niesmaczną breją wpychaną małym dzieciom, ale kiedy sama zaczęłam ją jeść, od razu zmieniłam zdanie. A do tego faktycznie jest mega zdrowa, poprawia kondycję skóry, co szczególnie zauważyłam. Można ją zjeść na tyle wersji, praktycznie ze wszystkim. Najbardziej lubię do gotującej się dodać banana, by uzyskać idealną, kleistą (łychostajną :D) konsystencję.

Moja dzisiejsza arcyjesienna, te smaki są dla mnie esencją tej pory, cynamon z jabłkiem, para idealna! Dodajmy do tego mój ukochany, przesłodki syrop klonowy i klasycznie, banana i orzechy i co otrzymamy? Śniadanie idealne! Szczególnie na taki ciężki dzień jak dzisiejszy. 

Czemu dwie miski? Przecież chyba dobrze takim szczęściem podzielić się z kimś bliskim, 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz